Oefentherapie Cesar en
Psychosomatische Oefentherapie

Optimaal bewegen, maximaal leven

"Met de gezondheidsklacht die ik had was Cesartherapie de uiteindelijke oplossing. Daarbij was de oefentherapeute ook een heel goed luisterend oor.."
Sophie
december 2022

Oefentherapie cesar

Heb je pijn bij het staan, zitten, liggen of juist tijdens het bewegen? Gaat bewegen moeilijk? Raak je snel buiten adem? Hebben je klachten geen lichamelijke oorzaak, maar zijn ze het gevolg van spanningen?

Oefentherapie maakt je veerkrachtiger en vermindert je klachten.

Oefentherapie helpt je om een gezonde houding aan te leren en beter en soepel te bewegen. Een behandeling bij de oefentherapeut voorkomt, verlicht en verhelpt lichamelijke klachten die ontstaan door bijvoorbeeld blessures, stress, ziekte of spanning.

Hoe helpt de oefentherapeut jou?

Samen met de oefentherapeut ga je op zoek naar de oorzaak van je klachten. De oefentherapeut kijkt naar hoe jij staat en beweegt, hoe je je voelt, hoe je omgaat met dagelijkse situaties en naar je dagelijkse activiteiten. Je maakt samen een behandelplan, gebaseerd op wat jij belangrijk vindt, je hulpvraag, je doelen en situatie. Je leert wat je zelf kunt doen om klachten te voorkomen of aan te pakken.

Je wordt fitter en veerkrachtiger.

Oefentherapie Cesar erg breed inzetbaar. Je kunt bij ons terecht met onder andere:

* rug-, nek-, hoofdpijn;

* bekkenklachten;

* psychosomatische klachten;

* ademhalingsklachten

* slaapproblemen;

* chronische klachten;

* long-covid.

de-oefentherapeut-logo-webrgb

Psychosomatische Oefentherapie

Psyche betekend “geestelijk”, somatisch betekent “lichamelijk”. Psychosomatische klachten zijn lichamelijke klachten die niet verklaard kunnen worden vanuit een medische oorzaak, maar juist van uit een psychische belasting zoals dagelijkse zorgen, spanningen en stress. 

Hoe helpt de Psychosomatisch Oefentherapeut jou?

Psychosomatische Oefentherapie heeft als doel om lichaam en geest weer in balans te brengen. Door de behandeling leer je wat de oorzaak van de klachten is, deze aan te pakken. Daarnaast leer je leert beter met stress en spanningen om te gaan, je leert ontspannen en beter naar je lichaam te luisteren. Je krijgt hulp om op een gezonde manier met stress en spanningen om te gaan.

Psychosomatische Oefentherapie is erg breed inzetbaar.
J
e kunt bij ons terecht met onder andere:

* burn-out klachten;

* SOLK-klachten;

* hyperventilatieklachten

chronische klachten;

* long-covid.

Logo PO DEF PMS

hoe komt je bij de oefentherapeut terecht?

De huisarts of specialist kan je doorverwijzen voor Oefentherapie Cesar. Ook kun je op eigen initiatief terecht bij de Oefentherapeut.

Werkwijze

Aanmelden

Je kunt je op verschillende manieren aanmelden: telefonisch op 073-2032475, via email of via het contactformulier op onze website.

Belangrijk om mee te nemen:

- verwijsbrief (als je die hebt gekregen van de huisarts of specialist)
- legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort of identiteitskaart)
- handdoek

Na de intake zal nader onderzoek plaats vinden gericht op je klachten. Er wordt met je besproken waar we in de behandelingen aan kunnen / zullen werken. In de meeste gevallen krijg je direct enkele adviezen of oefeningen mee naar huis.

Behandelingen

Je hulpvraag staat centraal in de behandelingen. Er wordt gewerkt aan haalbare, persoonlijke doelen. Afhankelijk van de klachten wordt onder andere aandacht besteed aan educatie, het verminderen van pijn, ontspanning, mobiliteit, de ademhaling en het aanleren van dagelijkse houding en bewegingen. In sommige gevallen zullen we je vragen om digitaal een vragenlijst in te vullen. 

Verslag verwijzer

Als de behandeling is beëindigd, wordt een verslag naar de huisarts en/of specialist gestuurd. Zij zijn zo op de hoogte van het resultaat van de behandeling.

Voor wie is OEFENtherapie geschikt?

Voor iedereen!

Oefentherapie Cesar is geschikt voor iedereen die zelf grip wil hebben op zijn/haar klachten, ongeacht leeftijd.