Bekken / stuitklachten

Stuitklachten 

Stuitklachten kunnen ontstaan tijdens de zwangerschap, na een bevalling of val, maar ook bij spanningen en angst (staart tussen de benen). Soms is er geen duidelijke oorzaak of ontstaan klachten pas jaren na een val. Mensen melden zich met pijn rond de stuit, bekkenpijn of problemen met de bekkenbodem. 

Ook rugklachten of uitstraling naar de billen of benen komen voor. Dagelijkse activiteiten zoals zitten,
opstaan uit en stoel, fietsen of vrijen geven problemen. Ook kan er sprake zijn van een moeizame
stoelgang. De scheefstand van de stuit corrigeren wij met een milde, zeer effectieve, uitwendige techniek. Al na één behandeling ervaren mensen aanzienlijk minder pijn of zijn zelfs helemaal klachtenvrij. Een scheefstand van het stuitje heeft invloed op gewrichten en spieren van het gehele houdings- en bewegingsapparaat, waarbij een verstoring van de zenuwprikkeling kan optreden. Als aanvulling geven wij daarom ook oefeningen ter ontspanning van de spieren rondom de stuit/het bekken en houdingsadviezen.
Symmetrie is hierbij belangrijk. Klachten zijn zo snel onder controle en recidief kan ik de toekomst
voorkomen worden.

Bekkenklachten
Onze Oefentherapeuten hebben nascholing gevolgd op het gebied van bekkenklachten (Röst therapy). Ook beheersen zij een aantal manuele technieken die toegepast kunnen worden bij bekkenpijn. Klachten kunnen hiermee snel verholpen worden. 

Onze kracht is de praktische therapie die daarna volgt. We leren mensen om hun lichaam tijdens dagelijkse activiteiten zo goed mogelijk te belasten om recidief te voorkomen. Deze adviezen in combinatie met oefeningen zorgen ervoor dat mensen zelf weer grip krijgen op hun klachten.

Wij behandelen vrouwen tijdens en na de zwangerschap, maar ook mannen en kinderen. 

Uitgebreide informatie over bekkenklachten kunt u vinden op de website Methode Cecile Röst.