Spanningsklachten en burn-out

Een te hoge werkdruk, teveel drukte thuis, ingrijpende gebeurtenissen in ons leven, zorgen, problemen, conflicten of dagelijkse ergernissen kunnen stress opleveren. Wij kunnen daardoor uit balans raken. Veel en langdurige stress kan psychische en/of lichamelijke klachten veroorzaken, denk hierbij aan buikpijn, misselijkheid, veel piekeren, slaapproblemen, vermoeidheid, concentratie- en geheugenproblemen. De psychosomatisch oefentherapeut kan u helpen lichaam en geest weer in balans te brengen.

Samen met u gaat de therapeut op zoek naar de oorzaak van uw klacht(en). U krijgt nieuwe mogelijkheden aangereikt om uw klacht, uw leven en uw gezondheid positief te beïnvloeden en de oorzaken van ongezonde stress aan te pakken. De psychosomatische oefentherapie richt zich op het herstel van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en het versterken van de persoonlijke kracht en kwaliteit.

Burn-out

Bestaan de klachten langer dan een half jaar? En bent u vooral moe en uitgeput? Dan noemen we het een burn-out. Tijdens de therapie gaan we door 3 fasen heen:

1 Begrijpen en accepteren

2 Problemen op een rij zetten en oplossingen bedenken

3 Oplossingen uitvoeren

NPSN-logo